Christer Öbergs

Släktforskning


Uppdragsforskning

Här står jag vid dörren till min farfars farfars fars gamla gård 2016
Här står jag vid dörren till min farfars farfars fars gamla gård 2016

Uppdrag


Sedan 2006 driver jag en enskild firma under namnet Öberg BD där jag gör forskningsuppdrag på beställning.


Om mig och företaget

 

Jag började med släktforskning redan som 14-åring (1992) och har lång och bred erfarenhet av forskning i stora delar av Sverige, men även i Finland, Norge och i USA. Jag har skrivit några kombinerade släkt- och hembygdsböcker på temat Släkthistoria som bland annat skildrar nybyggarliv och torpare i Norrbotten samt en del industriell historia med Hälleströms finbladiga sågverk. I min egen forskning har jag fördjupat mig kring förfäderna som levde och verkade i slutet av 1700-talet och under 1800-talet. Det finns så mycket intressant att hitta för den här tiden utöver det som finns i kyrkböckerna, ex. småprotokoll med uppgifter om ett hemman, lösöresköp, bouppteckningar, uppgifter från avräkningsböcker från olika sågverk etc. Jag har också ägnat mig en hel del åt att spåra släktens emigranter i USA, Canada och i Australien och det har gett mig många kontakter och amerikabesök.

 

Företagsnamnet Öberg BD syftar på mitt gamla släktnamn som min förfader och sedermera riksdagsmannen Anders Olofsson Öberg i Piteå, Norrbotten använde redan vid år 1741. BD är den gamla förkortningen för Norrbottens län.

 

Mitt forskarmåtto är att "den som söker skall finna", vilket kommer väl till pass för släktforskning som ofta kan vara tidskrävande och mycket sökande. I min enskilda firma erbjuder jag uppdragsforskning och det kan vara allt från att beställa en släktutredning, forskning kring en särskild person, kring ett efternamn etc. Dessutom erbjuder jag mina senaste böcker som produkter.

 

Välkommen med din förfrågan!

 

 

 

Uppdragsforskning

 

Är du nyfiken på dina förfäder, ett släktnamns historia, kört fast i din egen forskning, vill ge bort en släktutredning, intresserad av en förfaders historia, eller kring en gård? Oavsett vad så är du välkommen med en förfrågan till mig! Via min enskilda firma Öberg BD erbjuder jag forskningsuppdrag på beställning.

 

Jag har tillgång till material för hela landet genom abonnemang och jag har även erfarenhet av forskning i Norge, Finland och emigrantforskning i USA. Det jag behöver är ett fullständigt namn, födelsedatum och församling på en person född i Sverige senast 1947 (med anledning av 70-års sekretess). För sammanställning använder jag programmet Min Släkt som skapar fina utskrifter. De uppgifter jag forskar fram (i den mån de återfinns i källorna och avser rakt nedstigande led) är:

 

  • Namn, födelsedatum, födelseförsamling
  • Vigseldatum och församling
  • Dödsdatum, församling och orsak (om det har angivits)
  • Yrke/titel (om det har angivits)
  • En antavla (redovisning av en persons förfäder i grafisk form)
  • En anlista (redovisning av en persons förfäder i nummerordning)

 

Beroende på uppdragets omfattning debiteras fastpris enligt offert, alternativt löpande arbetskostnad på 350 kr inkl. moms. Kontakta mig med dina önskemål, så skickar jag ett prisförslag. Den färdiga utredningen med nöjdkundgaranti skickas med post. Betalning sker mot faktura till bankgiro med 14 dagars betalningstid från leverans.

 


 

Kontakta mig!

@forskarchrister

Instagram